Beautyenfeetforyou

Waarom Prebiotica zo belangrijk is in je skincare! Ik vertel er hier alles over

prebiotica nouvital;
Bij Nouvital gebruiken ze met trots al 9 jaar lang prebiotica in de producten! Wist je dat zij zelfs het eerste cosmeticamerk in Nederland zijn die prebiotica als basis heeft in alle dagelijkse verzorgingsproducten? Alle huidproblemen gaan gepaard met een onbalans van de micro-organismen die zich op onze huid bevinden. micro-organismen zijn eigenlijk bacteriën die standaard op onze huid leven.  Het in balans houden van deze micr-organismen voorkomt een overbelasting van ons immuunsysteem en is dus essentieel voor een gezonde en vitale huid!   Prebiotica is hier de oplossing voor. Micro-organismes zijn de  eerste beschermlaag van de huid. Prebiotica is voeding voor de goede micro-organismes die op onze huid leven. Door het toevoegen van prebiotica aan onze cosmetica kunnen de goede micro-organismen overleven en floreren op de huid, en nemen zij de overhand van de slechte micro-organismen die voor huidproblemen zorgen.
wat is nu het verschil tussen de prebiotica en probiotica? behalve die ene letter?
dan gaan we even een stapje maken naar je darmen:
Wanneer we het hebben over probiotica dan hebben we het eigenlijk over een supplement of product wat eigenlijk alleen  gezonde DARM bacteriën bevat, en wat dus bijdraagt aan je darmflora. Pro staat voor bevorderend en biotisch betekent ‘uit levende organismen bestaand’. Probiotica bevat dus levende bacteriën die bijdragen aan de darmflora. van nature vonden we deze natuurlijke bacterien nog in ons voedsel, maar vandaag de dag is dat niet meer het geval. fruit en groente worden zo goed gewassen en bespoten met pesticide en andere voedingsmiddelen worden zo verhit om deze van de natuurlijke bacterien te ontdoen zodat het product langer houdbaar is: denk aan houdbare melk en  gepasteuriseerde (geiten)kaas.  je kunt in dit geval wel bedenken dat we geen levende bacteriën (probiotica) kunnen produceren en goed houden in cosmetica zoals jouw gezichtscrème.
Wat is prebiotica?

Nu je weet wat probiotica precies is, is het tijd om uit te leggen wat prebiotica is. Zoals ik net uitlegde staat ‘pro’ voor bevorderend, en ‘pre’ staat juist voor iets bijdragen. Zo kun je het verschil vrij makkelijk zien. PRObiotica bevordert de bacterien in je darm  (dit zijn de bacteriën zelf) en PREbiotica draagt iets bij aan de bacteriën in de darm. Prebiotica is als het ware de voeding van de bacteriën (want ja, je moet ze wel het juiste eten geven).

en prebiotica kunnen we dus wel toevoegen aan cosmetica omdat het geen levend organisme is maar juist de voeding voor deze bacterien.

Geef je jouw huid de juiste voeding, dan groeit het aantal gezonde bacteriën op de huid waardoor de minder optimale bacteriën (en andere organismen) minder kans krijgen om in disbalans te komen. zijn de bacterien in disbalans dan resulteert zich dat in bijvoorbeeld: acne/puistjes/roodheid/rode vlekken etc. dat ligt er maar net aan welke van deze bacterien in grotere getallen aanwezig is.

Plaats een reactie