Beautyenfeetforyou

Kalknagels? hoe kom ik er van af?

Kalknagels

Kalknagels, schimmelnagels, mycosenagels.. Er zijn veel verschillende termen voor een kwaaltje dat meer mensen hebben dan je denkt! Ruim een kwart van de Nederlanders heeft last van kalknagels (bron: ProVoet). Kalknagels komen voor in veel verschillende soorten en maten. Waar de een alleen een klein plekje aan de zijkant van de nagel heeft, kan de ander een volledig verbrokkelde nagel hebben.

Als je een kalknagel hebt, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Bij kalknagels is de verzorging erg belangrijk. Vaak zit er een schimmel op het nagelbed die erg besmettelijk is. Als je kalknagels niet goed behandelt, heb je kans dat de schimmel zich verspreid naar de andere nagels. En zo kan een klein vervelend plekje uitgroeien tot lelijke ontsierde nagels.

Tips om te zorgen dat je zo snel mogelijk van je kalknagels af komt

1) Kom direct in actie!

Zoals gezegd zijn kalknagels erg besmettelijk. Als je de schimmel zijn gang laat gaan kan deze overspringen naar je andere nagels. Bovendien zorgt de schimmel dat de nagel broos wordt, waardoor de schimmel nóg beter kan groeien. Hoe verder dit proces in gang gezet wordt, hoe lastiger het wordt om de nagel weer gezond te krijgen.

2) Doe de test!

Wil je voorkomen om jarenlang allerlei middeltjes te gebruiken tegen schimmel die uiteindelijk niet helpen? Laat dan je nagel eerst testen, zodat je er zeker van bent of het wel een schimmel is. Veel nagelaandoeningen lijken op een schimmelnagel, soms blijkt het helemaal niet om een schimmelnagel te gaan. Het kan bijv. ook gaan om een psoriasisnagel, bacteriële infectie, verdikking van de nagel, het loslaten van het nagelbed, groeven, splijting of ruwe nagels. Na de test kan er een gericht behandelplan ingezet worden. De schimmel test kan ik bij je uitvoeren.

3) Verzorg je kalknagels elke dag

De sleutel tot gezonde nagels is dagelijkse verzorging.  De Solution spray van HFL zorgt ervoor dat de nagel en de huid in goede conditie komen, Zo kunnen de schimmels zich niet verder ontwikkelen, en geef je je nagel de ruimte om gezond terug te groeien.

De dadi-oil is een olie die je dagelijks gebruikt om de nagel(bed) zijn voedingstoffen te geven voor een snellere groei en een goede conditie. Nagels worden zichtbaar sterker en mooier.

 4) Heb geduld

Omdat de schimmel de nagel broos maakt, zal de zwakke nagel helemaal moeten uitgroeien om weer gezond terug te groeien. Dit kan lang duren. Het kan soms maanden kosten om de nagel weer helemaal in optima forma te zien. Tot die tijd is het belangrijk om elke dag te blijven verzorgen zodat de schimmel niet weer terug kan groeien.

5) Ga naar de pedicure

Voor het dagelijkse onderhoud gebruik je de solution spray met dadi-oil, maar eens in de zes weken kun je groot onderhoud plegen bij de pedicure. Zij kan de nagel goed behandelen waardoor het proces tot gezonde nagels versneld wordt!

6) Last but not least: Goede hygiëne

De schimmel kan zich ook in je schoenen en sokken nestelen. Zorg dat je elke dag schone sokken aantrekt en je schoenen voldoende lucht. Om je schoenen extra schoon te houden kun je ropaNAIL Schoenspray gebruiken. Door deze dagelijks in de schoenen te sprayen zorg je dat ook hier de schimmel geen kans krijgt om verder te groeien.

Tekstverwerker: Kimberley Klokgieters – Beauty & feet for you

 

 

Plaats een reactie