Beautyenfeetforyou

Hoe verzorg je zelf je voeten?

Hoe verzorg je zelf je voeten?

 

Het is in deze tijd nog belangrijker dan normaal om goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat nou? Nagels knippen zal de meeste van jullie wel lukken, maar echt goede verzorging schiet er vaak bij in.

Zonde! Want je voeten hebben veel te verduren. Daarom heb ik een stappenplan gemaakt om je voeten goed te verzorgen. In 10 stappen geniet jij weer van heerlijk verzorgde voeten.

 1. Verwijder oude nagellak.
  Gebruik hiervoor een acetonvrije remover, zodat de huid zo min mogelijk uitdroogt.
 2. Neem een voetenbadje.
  Vul een teiltje waar je voeten inpassen en doe er een flinke schep zeezout of magnesiumzout bij. Geniet lekker een kwartier van dit voetenbadje.
 3. Droog je voeten goed af en zeker tussen de tenen. 
 4. Verwijder eelt, scrub je voeten met een natuurlijke scrub, een puimsteen of (elektrische) voetenvijl.
 5. Knip en vijl je nagels. Knip je nagels alleen als er een groot stuk vanaf moet. Door knippen ontstaan er scheurtjes in de nagel. Het is daarom beter om te vijlen.
 6. Knip de nagels recht en niet te kort. De puntjes van de teennagels moeten over de huid heen blijven steken om ingroeiende nagels te voorkomen.
 7. Verzorg je nagelriemen. Gebruik hierbij de nagelolie . Als de nagelriemen uitdrogen kunnen ze scheuren met ontstekingen tot gevolg.
 8. Breng nagelriemolie aan en duw de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje
 9. verwen je voeten vervolgens met de Dermoleen crème. Deze voorkomt kloofjes en een droge huid en houd je voeten lekker gehydrateerd, vermijd daarbij de huid tussen de tenen, deze houd je zo droog mogelijk om kans op eczeem te verkleinen.
 10. Last but not least; lak je nagels in een leuk kleurtje.
  Als je uitschiet dan kun je dit weghalen met een wattenstaafje gedrenkt in acetonvrije nagellakremover.

Denk je nu: “allemaal heel leuk bedacht Kimberley, maar ik wil jouw hulp!” Dat kan! Ik heb een mooi nagelverzorgingssetje samengesteld voor de verzorging van jouw voeten met bijbehorend stappenplan. Bestellen? Stuur me een mail of app. Bellen kan natuurlijk ook.

E: info@beautyenfeetforyou
T: 06 11081544

 

PAKKET 1

Nail feet care basis € 17,50

Inhoud: nagelknipper + olie

 

 

 

 

PAKKET 2

Nail feet care plus € 26,-

Inhoud: nagelknipper, olie, bokkenpootje, dermoleen Cream

 

 

 

 

 

PAKKET 3

Nail feet care wellness € 35,-
Inhoud: nagelknipper, olie, bokkenpootje, dermoleen Cream, magnesiumzout, vijl

Heb ik een likdoorn of een eksteroog?

Heb ik een likdoorn of een eksteroog?
De termen likdoorn en eksteroog worden vaak door elkaar gebruikt. En dat is niet erg, want het gaat bij allebei over dezelfde klacht. Eksteroog is de traditionele benaming voor deze voetklacht. Tegenwoordig hebben we het meestal over likdoorns. De officiële naam voor deze voetklacht is clavus. Erg veel mensen hebben er last van. Meestal als de voet wordt belast bij het lopen.

Soorten likdoorns – eksterogen

Er zijn verschillende soorten likdoorns. De ‘gewone’ likdoorn komt het vaakst voor. Deze zit meestal ergens op de voetzool, boven op de voet of op de tenen. Daarnaast bestaat ook de ‘weke’ likdoorn. Deze bevindt zich tussen de tenen en is vooral pijnlijk, omdat er op deze plek constant druk op de likdoorn wordt uitgeoefend. Daarnaast kennen we nog de ‘vasculaire’ likdoorn bij deze likdoorn zijn er bloedvaatjes meegegroeid en bloeden snel bij het verwijderen ervan, de ‘neuro-vasculaire’ likdoorn deze likdoorn zit verweven met zenuwen en is het pijnlijkst van alle  en de ‘zaad’ likdoorn doet geen pijn en lijkt op een klein graankorreltje, deze ontstaan eigenlijk zonder dat er sprake is van druk of wrijving.

Hoe ontstaat een likdoorn?

Likdoorns ontstaan meestal door wrijving en druk op plekken waar dit niet zou moeten. Vrijwel altijd is de oorzaak slecht of knellend schoeisel. Het dragen van goede schoenen is dus de beste manier om likdoorns te voorkomen. Zodra je irritatie voelt ontstaan is het belangrijk om van schoenen te wisselen. Aangezien vrouwen relatief vaak te nauwe schoenen dragen hebben zij vaker last van likdoorns dan mannen.

 

Een afwijking in de stand van de voeten kan ook likdoorns veroorzaken. De stand afwijking veroorzaakt namelijk vaak druk in de schoenen op onverwachte plekken, waardoor de eksteroog ontstaat.

Tenslotte is ook overgewicht een veel voorkomende oorzaak.

Hoe voorkom ik een eksteroog?

 • Goede voetverzorging kan erger voorkomen of zelfs genezen. Was je voeten goed en regelmatig en droog ze vervolgens goed af.
 • Ook het nemen van een voetbad is goed.
 • En houdt de huid van je voeten soepel door ze twee keer per dag in te smeren met de Dermoleen crème. (verkrijgbaar bij mij in de praktijk)
 • Draag schoenen met een goed stevig voetbed, het beste kies je voor een flexibele teenbox (neus vd schoen).
 • Koop nooit geen likdoorn pleister met salicylzuur, deze zijn gevaarlijk bij verkeerd/veelvuldig gebruik doordat het salicylzuur de huid aantast en kan lijden tot een ernstig gecompliceerd wond.

 

Als de oorzaak van de likdoorn te maken heeft met een afwijking van de stand van de voet kan het zinvol zijn om steunzolen aan te laten meten bij een podotherapeut. Op deze manier wordt de drukverdeling in de schoen gecorrigeerd en wordt de plek die in de knel zat ontlast.

Hoe behandel ik een likdoorn?

Een likdoorn moet verwijderd worden. Doe dit verwijderen niet zelf! Dit kan je het beste bij een professionele pedicure of een podotherapeut laten doen.

Last van een likdoorn? Bel of app me voor het maken van een afspraak (06 11081544) dan verwijder ik hem zo snel mogelijk, zodat jij weer zonder pijn kan lopen.

Kalknagels? hoe kom ik er van af?

Kalknagels

Kalknagels, schimmelnagels, mycosenagels.. Er zijn veel verschillende termen voor een kwaaltje dat meer mensen hebben dan je denkt! Ruim een kwart van de Nederlanders heeft last van kalknagels (bron: ProVoet). Kalknagels komen voor in veel verschillende soorten en maten. Waar de een alleen een klein plekje aan de zijkant van de nagel heeft, kan de ander een volledig verbrokkelde nagel hebben.

Als je een kalknagel hebt, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Bij kalknagels is de verzorging erg belangrijk. Vaak zit er een schimmel op het nagelbed die erg besmettelijk is. Als je kalknagels niet goed behandelt, heb je kans dat de schimmel zich verspreid naar de andere nagels. En zo kan een klein vervelend plekje uitgroeien tot lelijke ontsierde nagels.

Tips om te zorgen dat je zo snel mogelijk van je kalknagels af komt

1) Kom direct in actie!

Zoals gezegd zijn kalknagels erg besmettelijk. Als je de schimmel zijn gang laat gaan kan deze overspringen naar je andere nagels. Bovendien zorgt de schimmel dat de nagel broos wordt, waardoor de schimmel nóg beter kan groeien. Hoe verder dit proces in gang gezet wordt, hoe lastiger het wordt om de nagel weer gezond te krijgen.

2) Doe de test!

Wil je voorkomen om jarenlang allerlei middeltjes te gebruiken tegen schimmel die uiteindelijk niet helpen? Laat dan je nagel eerst testen, zodat je er zeker van bent of het wel een schimmel is. Veel nagelaandoeningen lijken op een schimmelnagel, soms blijkt het helemaal niet om een schimmelnagel te gaan. Het kan bijv. ook gaan om een psoriasisnagel, bacteriële infectie, verdikking van de nagel, het loslaten van het nagelbed, groeven, splijting of ruwe nagels. Na de test kan er een gericht behandelplan ingezet worden. De schimmel test kan ik bij je uitvoeren.

3) Verzorg je kalknagels elke dag

De sleutel tot gezonde nagels is dagelijkse verzorging.  De Solution spray van HFL zorgt ervoor dat de nagel en de huid in goede conditie komen, Zo kunnen de schimmels zich niet verder ontwikkelen, en geef je je nagel de ruimte om gezond terug te groeien.

De dadi-oil is een olie die je dagelijks gebruikt om de nagel(bed) zijn voedingstoffen te geven voor een snellere groei en een goede conditie. Nagels worden zichtbaar sterker en mooier.

 4) Heb geduld

Omdat de schimmel de nagel broos maakt, zal de zwakke nagel helemaal moeten uitgroeien om weer gezond terug te groeien. Dit kan lang duren. Het kan soms maanden kosten om de nagel weer helemaal in optima forma te zien. Tot die tijd is het belangrijk om elke dag te blijven verzorgen zodat de schimmel niet weer terug kan groeien.

5) Ga naar de pedicure

Voor het dagelijkse onderhoud gebruik je de solution spray met dadi-oil, maar eens in de zes weken kun je groot onderhoud plegen bij de pedicure. Zij kan de nagel goed behandelen waardoor het proces tot gezonde nagels versneld wordt!

6) Last but not least: Goede hygiëne

De schimmel kan zich ook in je schoenen en sokken nestelen. Zorg dat je elke dag schone sokken aantrekt en je schoenen voldoende lucht. Om je schoenen extra schoon te houden kun je ropaNAIL Schoenspray gebruiken. Door deze dagelijks in de schoenen te sprayen zorg je dat ook hier de schimmel geen kans krijgt om verder te groeien.

Tekstverwerker: Kimberley Klokgieters – Beauty & feet for you